loader image
Azure Veeam

Azure + Veeam: a Nyerő Páros

Tartalomjegyzék

Egyre több cég követi a hibrid felhő stratégiát, aminek köszönhetően alkalmazásaik, adataik a felhős infrastruktúrában bárhol, bármikor elérhetők. Ez a megoldás viszont csak megfelelő adatmentési háttérrel üzemeltethető biztonsággal.
Az Azure és a Veeam párosa erre nyújt professzionális megoldást.

A virtuális adatvédelem egyik legfontosabb szabályát 3-2-1 néven szokás emlegetni:

  • 3: az adatokból legalább 3 másolatot kell készíteni,
  • 2: ezeket legalább 2 különböző médiatípuson kell tárolni,
  • 1: legalább 1 másolatot a cég telephelyén kívül kell elhelyezni.

Bár a 3-2-1 szabály széleskörűen ismert, sajnos sok cég vállal felesleges kockázatot ezeknek a szabályoknak be nem tartásával.

Manapság egyre több szervezet választja adatai tárolási helyéül az olyan, nyilvános, hiper-skálázható felhőszolgáltatókat, mint az Azure. A döntés legfőbb oka a felhőkapacitások rugalmas felhasználási lehetősége, az egyszerű kezelés, a költséghatékonyság és az azonnali helyreállíthatóság.

Bár még mindig vannak, akik úgy képzelik, hogy a felhőben elhelyezett adatokból szükségtelen biztonsági másolatot készíteni, szerencsére egyre többen tudatosítják, hogy ez nem így van. Bárhogy is készül a másolat, a legjobb egy olyan helyen őrizni azt, ahonnan egyszerűen és gyorsan megoldható a helyreállítás.

Hatékony adatmentés a Veeam – Azure párossal

Miközben gyakran esik szó a termelt adatok mennyiségének exponenciális növekedéséről, viszonylag kevesebben gondolnak bele, hogy ezzel együtt az adatbiztonság, az adatkezelés és a tárolás költségei is nőnek. Tovább növeli ezeket a költségeket, hogy a vállalati, illetve hatósági előírások miatt ezen adatokat hosszabb ideig meg kell őrizni.

A Veeam Cloud Tier az on-premise (helyi) és a Microsoft Azure Blob natív tárolását kombinálva képes jelentősen redukálni a hosszútávú tárolási költségeket. Az ügyfelek az adatszintek kezelésére önálló szabályrendszert hozhatnak létre, ami alapján az idő előrehaladtával a régebbi, szalagos rendszereken őrzött adatok folyamatosan a felhőbe kerülnek át. Ezzel a teljesítmény növelése mellett csökkennek a tárolási költségek is.

A Veeam Cloud Tier Copy Mode nemcsak azt teszi lehetővé a felhasználó számára, hogy adatszinteket hozzon létre a felhőben, de segítségével azonnal átmásolhatja a mentéseket az Azure-ba is. Ezzel a megoldással eleget tehet a hatóságok megfelelőségi elvárásainak is, miközben egyszerűsíti az off-site tárolás redundanciáját.

A Veeam megoldásának egyik különlegessége az alkalmazott felhős tárolórétegzés. Miközben más megoldások speciális hardver használatát igénylik, vagy külön díjat számolnak fel a felhőn belüli objektumtárolásért, a Veeam Backup & Storage ajánlatának mindez eleve szerves része. Ezen felül a Veeam megoldásai hatékonyan járulnak hozzá a forrásoldali deduplikációhoz, amivel egyszerre csökkentheti a tárolási költségeket és egyszerűsítheti az adatokhoz való hozzáférést.

A munkaterhek átmozgatása az Azure-ra

Egy adatközpont ma már nem kötődik egy épülethez. Az adatok szabadon mozoghatnak (oda-vissza) a helyi és a felhős rendszerek között. Ehhez azonban a munkaterhek hordozhatóságára van szükség.
Bár ez természetes követelménynek tűnhet, sok mentési megoldás esetében ez csak bonyolultan, esetleg extra költségek árán valósítható meg. A Veeam – Azure párosnál ez jól működő alapszolgáltatás, a Veeam Backup & Replication része.

Az IaaS munkaterhek védelme

Miközben egyre több cég él a felhőalapú, „Infrastruktúra mint Szolgáltatás” (Infrastructure as Service – IaaS) előnyeivel, sokan nem képesek a hagyományos rendszerek esetén megszokott és elvárt rendelkezésre állást biztosítani. A felhős adatok elégtelen mentése hibákhoz, adatvesztéshez vezet. A felhős szolgáltatók ráadásul gyakran megelégszenek az infrastruktúra működtetésével és a felhasználókra hárítják a felhőben lévő adatok mentését.

Az új Veeam Backup for Microsoft Azure a cég számára költséghatékony Azure mentést és visszaállítást nyújt. Ez, miközben biztonságosan megvédi a felhős adatokat, percek alatt könnyen legyőz bármilyen kimaradást.

Microsoft 365 adatok biztonsági mentése

Bár a Microsoft 365 (korábban Office 365) szükségtelenné teszi a levelek, fájlok és a tartalommenedzsment-infrastruktúra helyi tárolását, nem ment fel minket fontos adataink biztonsági mentésétől. Miközben rengeteg cégnél használják az Microsoft 365-öt, csak töredéküknél alkalmaznak konzisztens és automatizált Microsoft 365 biztonsági mentést.

A Veeam Backup for Microsoft 365 bármikor képes még a véletlenül törölt e-mailek, SharePoint dokumentumok, felhasználói személyes OneDrive mappák granuláris helyreállítására is.

Ez a szoftver még akkor is képes hozzáférni az adatokhoz, ha valaki kilépett a cégtől, és megszüntette Microsoft 365 fiókját.

Sőt, ez még nem minden! A Veeam Backup for Microsoft 365 telepíthető közvetlenül az Azure-ba is. Ebben az esetben biztonságosan megvédi a mentési állományokat az Azure Blob tárban, ezzel egyszerűvé és költséghatékonnyá teszi adatai védelmét és ellenőrzését.

Összegzés

Bárhol is találhatók az adatai, biztosnak kell lennie benne, hogy azok biztonságba vannak és bármikor rendelkezésére állnak. Ehhez egy olyan egyszerű, megbízható, rugalmas adatkezelő platformra van szüksége, mint amelyet a Veeam biztosít.

A Veeam, a Cloud Data Management globális vezető cége, lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy kiterjeszthessék működésüket a virtuális, fizikai és felhőalapú munkaterhekre. Ennek köszönhetően a túlbonyolított, költséges megoldások helyett egyszerű üzleti folyamatosságot valósítsanak meg adatközpontjuk helye és a Microsoft Azure között. Az általunk kínált megoldás alacsonyabb költségekkel teszi lehetővé az adatoknak az Azure-ba való mozgatását, az Microsoft 365 mentésével csökkenti a költségeket, az Azure virtuális gépek védelmével pedig biztosítja a felhőalapú IaaS munkaterhek rendelkezésre állását.


Felkeltettük érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elnyerte a tetszését cikkünk?
Ossza meg másokkal is!
Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkedin-en
Megosztás Email-ben
Legutóbbi bejegyzéseink