loader image
Gyors, egyszerűen kezelhető, költséghatékony

Veeam biztonsági mentések a Microsoft 365 irodai alkalmazáscsomaghoz

Veeam irodai dolgozóknak

Biztonságban vannak a vállalata adatai?

Amennyiben cégénél a Microsoft méltán népszerű irodai alkalmazáscsomagját, a Microsoft 365-öt (korábbi nevén Microsoft Office 365-öt) használják rögtön rávághatná, hogy: „Igen, hisz a gyártó mindenről gondoskodik, az adataim biztonságban vannak.” 

De valóban így van?

A Microsoft 365 hatékony és funkciókban gazdag szolgáltatások széles skáláját kínálja az ügyfelek számára. A Microsoft azonban csupán megosztott felelőséggel tartozik az Ön cégének adataiért.

Megosztott felelősség? Ez mit jelent?

Azt, hogy tévhit, hogy a Microsoft teljeskörű felelősséggel tartozna adataiért. A szoftveróriás elsődleges feladata az, hogy a szolgáltatások mögött álló infrastruktúrát biztosítsa, hogy azokat Ön bármikor elérhesse. Sokan ezt, a gyártó által biztosított geo-redundanciát, keverik össze a biztonsági mentések szerepével.

A biztonsági mentések historikus, azaz megadott időpontokra vonatkozó adatállapotokat tartalmaznak. Ha véletlen kitöröl egy fájlt, vagy vírustámadás áldozatává válik az, akkor biztonsági mentésből könnyedén helyreállíthatja. A földrajzi redundancia ezzel szemben attól véd, ha hardver probléma lépne fel, vagy áramkimaradás történne, az adatai továbbra is biztonságban maradnának a felhőben, és elérhetőek lennének. Az adatai tehát csak akkor maradhatnak teljes biztonságban, ha Ön is kellő elővigyázatossággal jár el.

Milyen gyakran történik meg a baj?

Az előbbieket olvasva már tisztában lehet azzal, hogy miért kulcsfontosságú óvni adatait. Biztosan kíváncsi arra is, hogy milyen gyakran történhet adatvesztés. Egy nemrégiben készített felmérés szerint, sajnos túl gyakran…

60%

A vállalati kulcsfontosságú adatok 60%-át Office dokumentumokban tárolják.

75%

Az esetek 75%-ban a cégek nem rendelkeznek semmilyen biztonsági mentéssel.

55%

A vállalatok 55%-a szenvedett már el valamilyen okból adatvesztést a felhőben.

Veeam Backup for Office 365
Videó lejátszása

Teljes biztonság és kontroll adatai felett

A Veeam® Backup for Microsoft 365 kiküszöböli az üzleti szempontból kritikus fontosságú adatokhoz való hozzáférés elvesztésének kockázatát, és biztosítja, hogy végig az Ön kezében maradjon az irányítás.

Veeam® Backup for Microsoft 365

Készítsen biztonsági másolatot a Microsoft 365 Exchange Online, a SharePoint Online, a OneDrive for Business és már a Microsoft Teams adatairól tetszőleges rendszerességgel: heti, napi vagy akár ötpercenként. Szükség esetén a szolgáltatás segítségével gyorsan helyreállíthatja az egyes elemeket, és hozzáférhet elveszettnek hitt adataihoz.

A biztonsági másolatokat az Ön által választott helyen – helyszíni vagy felhőtárolóban is tárolhatja. Támogatja az AWS S3-at, az Azure Blob-ot, az IBM Cloud-ot és S3-kompatibilis szolgáltatókat is.

A Veeam szolgáltatásával tehát visszaállíthatja a véletlenül törölt adatokat, megfelelhet az archiválási és jogi követelményeknek és elkerülheti a rosszindulatú ténykedésekből – legyen az külső vagy épp házon belüli – fakadó adatvesztést.

Microsoft 365 Backup Veeam