loader image
A Veeam Backup & Replication és a Veam One tökéletes együttműködésének 5 módja

A Veeam Backup & Replication és a Veeam One tökéletes együttműködésének 5 módja

Tartalomjegyzék

A Veeam Backup & Replication már több, mint egy évtizede védi a kritikus fontosságú munkaterheléseket. Minden egyes forgalomba került új verziója olyan, új hiánypótló funkciókkal jelent meg, mint például a folyamatos adatvédelem (CDP), vagy az archív mentések feltöltése a felhőbe.

A legfrissebb, v11 kiadás több, mint 150 továbbfejlesztett és új funkciót tartalmaz, így minden korábbinál hatékonyabb módon előzi meg az adatvesztést és szűri ki a zsarolóvírusokat.

Miközben a Veeam Backup & Replication tökéletesen ellátja a biztonsági mentéssel és védelemmel kapcsolatos feladatokat, a Veeam One a működés felügyeletében segít. A virtuális, a felhős és fizikai munkaterhelések folyamatos 24/7-es monitorozásával, a mentések szükségességére figyelmeztető jelzések küldésével, a jelentések készítésével tökéletes kiegészítője a Veeam Backup & Replication v11-nek.

Mindez annak is köszönhető, hogy a Veeam ONE is folyamatosan, a többi Veeam szoftverrel szinkronban fejlődik, bővül. Ennek eredménye, hogy olyan, az események azonosítására és a felmerülő problémák megoldására szolgáló eszközök, mint a Remediation Action (helyreállítási intézkedések), vagy a Veeam Intelligent Diagnostics ma már lehetővé teszik, hogy az adminisztrátorok minden korábbinál jobban használhassák ki az idejüket.

Mivel a Veeam One a Veeam Backup & Replication kiegészítője, célszerű a kettőt együtt, a Veeam Availability Suite-en keresztül beszerezni.

5 ok, ami miatt verhetetlen a
Veeam Backup & Replication – Veeam One páros

1. A CDP (folyamatos adatvédelem) másolatainak minden korábbinál jobb láthatósága

Minden bizonnyal a Continuous Data Protection (CDP) volt a v11 legjobban várt funkciója. A jó hír, hogy a Veeam One alkalmas rá, hogy megfelelő rálátást biztosítson a CDP-re. Ennek köszönhetően még időben láthatóvá válik minden olyan probléma, ami befolyásolhatná az üzletet leginkább érintő munkaterheléseket. A rendszer mindezekről speciális CDP SLA jelentést készít.

Az előkészített riportokkal alaposan feltöltött Veeam ONE segítségével egyszerű, előre időzített, egyedi jelentéseket készíteni, így a fontos adatok mindig kéznél lesznek.

2. A felhős adatok védelmének monitorozása bármikor

Már a Veeam One 10a változata is támogatta a Veeam for AWS megoldást. Eggyel továbblépve a v11 változattal már lehetséges a Veeam Backup for Microsoft Azure támogatása is. Ez – leegyszerűsítve – azt jelenti, hogy a Veeam One segítségével bármikor ellenőrizheti a nyilvános felhők adatvédelmi státuszát. Ha valami nincs rendben, a Veeam One azonnal vészjelzést küld. Ha nincs is ilyen vészhelyzet, a Veeam ONE Protected jelentéseinek köszönhetően állandóan képben lesz rendszerei védelmével kapcsolatban.


3. A Veeam Backup & Replication segítése a helyreállításban

A Veeam One a védelem nélküli munkaterhelések esetében is segítséget nyújt. Remediation Action funkcióját használva automatikusan tud védelem nélküli virtuális gépeket (VM) adni egy feladathoz, sőt, azokat futtatva megbizonyosodhat róla, hogy az adatok nincsenek veszélyben.

A Veeam ONE a helyreállítási akciókkal kapcsolatban tízféle előre definiált riasztásra képes, de igény esetén saját riasztási szkripteket is vihet be a rendszerbe.

4. A Veeam Intelligent Diagnostic funkciója ön helyett is megtalálja a problémákat

A Veeam Intelligent Diagnostic (VID) semmi más megoldáshoz nem hasonlítható. Az alkalmazott fejlett detektálási technológiáknak köszönhetően a VID maximális üzemidőt biztosít Veeam Backup & Replication környezetének. A Veeam ONE egyszerűen letölti a Veeam központi adatbázisából a tipikus meghibásodásokat körülíró digitális aláírásokat és az esetleges problémák megtalálása érdekében elemzi az ön Veeam naplóit.

A Veeam állandóan frissíti ezeket az aláírásokat, a diagnosztikai rendszer működésével az üzemkiesések elkerülhetővé válnak.

5. A Veeam ONE figyelemmel kíséri a teljes Veeam Backup & Replication működését

Bár korábban csak 5 okot említettünk, valójában ennél jóval több érv szól a Veeam ONE és a Veeam Backup & Replication együttes használata mellett. A Veeam ONE monitoring-, riasztó-, és riportolási rendszere ugyanis a Veeam Backup állapotára, a szerver-, a CPU-, és a memóriahasználatra, a virtuális gépekre, és a nyilvános felhőtárhelyekre is kiterjedhet, ezekre is kellő rálátást biztosíthat. 

A Veeam ONE működése nem korlátozódik a Veeam Backup & Replication-nel való együttműködésre, hiszen segíti a zsarolóvírusok felderítését és figyeli a teljes virtuális környezetet. A Veeam ONE tipikusan olyan eszköz, aminek szükségességéről korábban talán még nem gondolkodott, de miután elkezdi használni, gyorsan nélkülözhetetlenné válik. Sokan ilyenkor nem is értik, hogy is tudtak korábban meglenni nélküle. Vegye fel felünk a kapcsolatot, hogy egyeztethessünk egyedi igényeit.

Elnyerte a tetszését cikkünk?
Ossza meg másokkal is!
Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkedin-en
Megosztás Email-ben
Legutóbbi bejegyzéseink